fantasy/20080409_viili.jpg

Viili G’Nihili

Viili G’Nihili is een lief, onschuldig wezentje met een extreem hoge aaibaarheidsfactor. Viili springt de hele dag op en neer, terwijl hij simpele, woordloze liedjes zingt, een heerlijk achtergrondgeluid dat nooit verveelt... Hij springt het liefste op een trampoline, maar als die niet voorhanden is ook op de bank of op het bed. Omdat hij slechts 3600 gram weegt, is dat ook geen enkel probleem. Hij probeert soms om zijn as te draaien of een salto te maken, dit gaat echter altijd mis. Hij rolt dan soms enkele meters door de kamer, maar dankzij zijn pluizige vacht bezeert hij zich nooit en gooit zelden wat om. Deze valpartijen zien er aandoenlijk onhandig uit, en gelukkig is hij niet beledigd als je er enorm om moet lachen. Sterker nog, dat doet hij zelf ook!

Wordt al het gespring je teveel, dan is er een eenvoudige oplossing: zing voor hem! Musiceren mag ook, het maakt niet uit, als het maar ‘live’ is, opnames werken niet. Zo gauw je begint te zingen stopt Viili met springen en kruipt op je schoot waar hij onmiddellijk in slaap valt. Hij ‘spint’ met heel zachte fluittoontjes, die harder worden als je zijn buik kriebelt.

Een waarschuwing: voeder Viili uitsluitend met groen voedsel. (Groene paprika, sla, maar ook groene winegums zijn goed). Andere kleuren voedsel leiden tot spijsverteringsproblemen. Rood voedsel moet absoluut vermeden worden: dit leidt tot urenlange, niet te stoppen extreme aktiviteit, begeleidt door een zeer agressieve diarree die in het ergste geval een complete herstoffering van het huis nodig maakt.